Berlin: Dag 1

Berlin: Dag 2

Dag 2 i Berlin stod på en tur rundt i byen for at se nogle flere gallerier og et museum.

Vejret var virkelig skiftene hele ugen og gik fra at være virkelig dejligt forårs vejr til at være koldt, blæsende og regnfuldt og så tilbage til forårs solskin igen. Men denne dag (onsdag) var det super dejligt. Vi brugte som sagt igen dagen på at tage rundt i byen til nogle forskellige gallerier.

Jeg vidste selvfølgelig godt, at der var en masse kunst og gallerier i Berlin, men jeg var alligevel overrasket over hvor mange, der rent faktisk er(!) og hvor forskellige de er… Både i forhold til stil og kvalitet.

Vi endte vores tur rundt i byen med at tage på Helmut Newton museet, hvilket jeg syntes var ret fedt. Jeg har det for at være ærlig lidt blandet med Newton. Mange af de ting han har lavet, kan jeg virkelig godt lide, især de ting fra hans tidligere år da han primær var mode fotograf og arbejde for blandt andet Harper’s Bazaar og Vogue. Men på den anden side syntes jeg også, at de fotografier han har lavet af nøgne kvinder (Hvilke der don’t get me wrong også er nogle virkelig flotte og spændende af) virker lidt som om, at han kun har lavet dem for at provokere. I kunst er det selvfølgelig også helt ok og nærmest nødvendigt en gang i mellem at provokere lidt, men ved nogle af Newtons billeder mener jeg bare, at der bliver prøvet lidt for meget, og at det derfor bliver lidt for tydeligt, at det kun er til for at provokere, hvilket er ærgerligt, for  kunsten skulle gerne samtidig sige noget også…. Men det er bare min mening! Alt i alt et virkelig fint museum med mange fine billeder… Man måtte dog desværre ikke tage billeder derinde, men HER er der et link til museet.

Lidt billeder fra dag 2.

Jeg er virkelig vild med denne her bænk fra en park, vi gik igennem. Syntes den er så sød og så ser det for mig nærmest ud som om, at sæderne svæver.

1Et billede fra U-Bahn. 20aEn børnehave vi kom forbi. Jeg syntes, det var ret fint med grafittiet og skulpturen, som jeg tror også kan bruges til, at børnene kan klatre på. 

21a”We were better in the future”22En tilfældig fin dør jeg faldt for…  33Ind imellem alle udstillingsbesøgende skulle vi selvfølgelig have noget frokost, og onsdag valgte jeg og nogle af de andre at købe frokost, bestående af noget lækkert brød/sandwichs, hos denne lille bagerbutik, der lå 2 huse fra det ene galleri.34  37a38Udsigten fra en af S-Bahn stationerne.

39a 41Så fin en S-Bahn station. Jeg er  ret vild med de store vinduer. 42a

8 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Berlin: Dag 1