Céline ss16

Lad os snakke om… Stress.

Som jeg har nævnt før, så er jeg nok et ret følsomt menneske… Hvilket er noget jeg (og højest sandsynligvis største delen af jer også) altid har set som en negativ ting, men… det prøver jeg nu at acceptere. Hvis jeg føler mig nervøs, stresset eller nede, er jeg bare nød til at give mig selv en pause og tid til at absorbere fra følelsen- forstå den, hvorfor den er der og så komme videre. Det er ikke for at få det til at lyde nemt, for det er det bestemt ikke, og det ved jeg selv alt for godt. Når jeg siger at det er noget jeg nu prøver at accepteret, så skal der nok stadig en tyk streg under prøver, for ja, jeg er blevet meget bedre til at give mig selv lov til at tage en pause, når det hele bliver for meget, men på samme tid er det stadig noget, jeg har brug for at arbejde med og lære at acceptere endnu mere….. Og husk: Der er STOR forskel på at være en følsom person og at være en svag person!

I dette indlæg ville jeg gerne komme ind på en bestemt følelse og min erfaring med den… Stress. Alle føler den, nogen mere, nogen mindre, men alle føler sig stresset en gang imellem.

Hvis du er en til tider stille og eftertænksom person ligesom mig, ved du, at du hurtigt kan få hobet en masse ting, problemer eller følelser op i hovedet. Jeg har det med, at holde ting jeg er ked af eller træt af for mig selv så længe, at jeg til sidst har så mange tanker i hovedet at selv den mindste ting, der på alle andre tidspunkter ville være fuldstændig ubetydelig, kan få det hele til at boble over, så jeg er nødsaget til at komme ud med det hele på en gang. Grunden til, at jeg ikke har det godt med at snakke med og fortælle folk om de ting, jeg går og tænker på er nok,fordi jeg ikke vil lægge mine problemer eller tanker over på andre, så de måske bliver bekymret. Hvilket er rigtig dumt og ikke særligt sundt. Jeg er også en person, som ikke kan klare, når jeg føler folk kigger på mig, som om at de har ondt af mig, og sådan har jeg altid haft det. Dette er også noget, der har gjordt, at jeg har været nød til at arbejde rigtig meget på at lære at åbne op og sige til, når det hele har været for meget og jeg føler mig stresset.

Processed with VSCO with b5 preset

Og hvad er så vigtigt, når man har disse følelser? 

 • Anerkendelse. Det at du er nød til at anerkende, at du er stresset og har brug for en pause, kan i nogens øre måske virke ret indlysende, men det at anerkende hvorfor du er stresset kan for mange faktisk være ret… ja… stressenede! Som sagt udsætter jeg tit ting/tanker, indtil jeg er så stresset over det, at jeg er nød til få alt ud på en gang. Lad vær med det, det er dumt og spild af både tid og energi. Prøv derimod om du kan se/forstå hvorfor, hvad det er der stresser dig, og derefter find ud af hvordan du på bedste måde kan løse det. Men at finde ud af hvor den stressende følelse kommer fra er altid det første skridt.
 • Tænk i nuet. Jeg har virkelig prøvet at tænke ud fra disse ord det sidste års tid især. Det er super nemt at blive fanget i både fortiden og fremtiden og dermed at glemme nuet. Kender i det, at man kan stresse over noget i flere dage, og når tiden så endelig kommer, til det du har været stresset over, er dine tanker allerede videre til næste dag, næste uge eller næste måned. Nogle gange er man simpelthen bare nød til at stoppe op og sige til sig selv; slap af, træk vejert. Bare stop op, se dig omkring og få dig selv tilbage til øjeblikket. Jeg har selv prøvet (og ved, at der er mange andre, som også gør det) at tage mig selv i pludselig at bekymre mig om noget der aldrig er, og højest sandsynligt aldrig kommer til, at ske. Så prøv så godt du kan at blive i nuet og fokuser på, hvad der faktisk sker… ikke hvad der kunne ske.
 • Se efter/Pas på dig! Pas på dig selv/ Se efter dig selv, er den aller vigtigste ting. Når du føler, det hele bliver for meget, og du har brug for en pause, kan en god ide være at tage en ”forkælelses aften”. Dette er noget jeg selv føler hjælper en hel del. Giv dig selv lov til en aften, der kun handler om at få dig selv til at få det bedre. Dette kunne f.eks. bestå af at barbere dine ben, lave en ansigtsmaske, tage et langt bad og få tømt hovedet, hyg om dig selv! Hør noget musik og se en masse Netflix. Jeg kan godt lide at se nogle afsnit af en af mine ynglings serier (selvom det så er for 25’ene gang) eller se en film jeg var vild med, da jeg var yngre. At se en film du var vild med som barn eller teenager kan måske lyde lidt barnligt eller kedeligt, men det giver altså (for mig i hvertfald) bare en helt speciel følelse og gør, at man i øjeblikket glemmer, hvad der foregår omkring en. Har du brug for noget mere mentalt, kan det være en god ting, at skrive dine tanker ned eller lave en liste. Jeg er ikke selv særlig god til lister, men jeg har meget gavn af at skrive mine tanker ned. For det meste bygger jeg det op som et blog indlæg, og selvom det måske kun er 2 ud af 10 gange, jeg rent faktisk ender med at poste det, så er det bare en rigtig god måde at sætte det op og få styr på tankerne. Alternativt kan du tage din telefon og få snakket det hele igennem med en, du virkelig føler dig tryg med.
 • Musik. Jeg ved godt, at jeg allerede har nævnt at lytte musik, men det er simpelthen bare så undervurderet i en stresset situation. At lytte til noget musik, jeg godt kan lide, kan simpelthen ændre hele mit humør til det bedre.
 • Shoulda, woulda, coulda. Sidst, men slet ikke mindst: Så lad vær med at dvæle ved fortiden! Fortiden kan ikke ændres, og sådan er det. Det er i nogle tilfælde noget lort, men sådan er det. Fokuser derfor i stedet på fremtiden. Hvad er din plan nu, hvad er dit næste skridt, og hvordan har du tænkt dig at gøre dette?

Få dig selv tilbage til øjeblikket and do what you gotta do. Det bliver sikkert hårdt, og det kommer sikkert til at tage tid og arbejde, men bevar roen, you got this!!

Fyld dig selv med positivitet og se frem – IKKE tilbage….  

19 kommentarer

 • Clara

  Tak for det her oplæg! Jeg kender selv til at have stress og det er noget møg men det er på en måde rart at høre andre kan have det på samme måde 😊❤❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marissa Larson

  ❤❤❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mina N

  Takk for mange gode tips. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emily Eileen

   Selv tak, jeg er glad for du kunne lide indlægget 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natalie Juul

  Jeg har stor hjælp at meditation og mindfulness i stressede situationer… og musik som du skriver 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josephine

  Hej Emily 😊 Jeg har fulgt din blog længe og ville bare sige at du altså er virkelig smuk og virker som en helt vildt sød person! 😊 Xo Josephine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emily Eileen

   Tusinde tak Josephine, hvor er du sød! Jeg er super glad for at du følger med 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Godt indlæg 👍😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Victoria S

  Elsker din ide om en ”hygge aften” 🙂 Det vil jeg helt sikkert prøve næste gang for brug for en pause! Elsker din blog!! <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emily Eileen

   Tusinde tak Victoria, jeg er glad for du følger med! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rebekka

  Godt indlæg og gode tips 😊💕

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara Lia

  Rigtig godt indlæg! Jeg har været meget stresset den her sommer med eksamner, man bliver let stresset som studerende! Så fedt med nogle tips 🙂 <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emily Eileen

   Mange tak Sara, dejligt du kunne bruge det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Zoe ER

  😊👌❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Jeg syntes det hjælper at meditere når jeg er stresset!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofia

  Godt skrevet! Du har helt ret 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Céline ss16