Todays outfit and a little shopping

Selvværd? // Just some thoughts

Har du godt selvværd? For lidt, for meget måske? Sidst nævnte ville nok aldrig selv hvide det. Selvværd er vores viden, erfaring og opfattelse af hvem vi er. Selvværd er hvor godt  vi kender os selv, og hvordan vi forholder os til det vi kender, siger diverse psykologer jeg har kendt! Jeg er ikke god til at lytte til psykologer, det giver for mig ikke mening at sidde overfor et fremmed mennesker og åbne mig op helt ind til der hvor følelserne og diverse tanker, oplevelser, både gode og dårlige, sørgelige, løber rundt. Alligevel giver ovenstående sætning mening, ikke? Altså uden selvværd, hvordan kan man så være sig selv, og hvorfor leve, hvis man skal leve en andens liv? Som barn og teenager går mange på kompromis med sig selv, fordi det for dem er vigtigere at finde sikkerhed, end at være sig selv. Men smider man så ikke på en måde sit liv væk, ved at være en person man slet ikke er? For mange børn og teenagere handler hverdagen om at skjule hvem man er og hvor man kommer fra. Ting er måske ikke så cool, og der er noget i dem der ønsker mere. Du tror du har kontrol, så længe andre ikke kender den virkelighed du lever i hjemme. Men det du ikke ser er at du gør alt på falske premisser. Men glashuset vil falde på et tidspunkt. Du lader jo aldrig nogen kende dig sådan rigtigt. Men det siger sig selv at inderst inde har de det ikke godt eller føler dig særlig cool. Jeg tror mange unge f.eks. tænker at // hvis jeg bare kan blive pæn nok, vil nogen en dag komme til at elske mig. Elske mig nok til at ofre noget for mig, elske mig nok til bare at være der, give mig et hjem. // Det er måske pinligt at indrømme. Dumt, pinligt og måske lidt trist set i bagspejlet. Dog er det alligevel en realitet for de fleste på femten. Efter du bliver ældre, har oplevet noget, måske rejst lidt, mødt mennesker med forskellige oplevelser og holdninger til livet, indser du nok at ingens liv er perfekt. Ingen har haft det samme liv, og alle er nået hertil hvor de er i dag på forskellige måder. Nogen har haft det nemme liv, imens andre har måtte kæmpe hver dag!

tumblr_lmkhz9eqen1qbqqaqo1_500

Jeg er en pige der elsker, sko, tøj og makeup. Jeg elsker at dress’e op. Dit look kan fortælle noget om hvad du er for en person. Det kan give en form for selvtillid, men du finder desværre ikke selvværdet nederst i makeup tasken.

Jeg har slået ordene Selvtilllid og Selvværd op. Som jeg forstår det, er selvtillid hvordan vi agere blandt andre mennesker, hvor maget tillid vi har til os selv og det vi gør. Imens selvværd mere er hvordan vi opfatter vores egen person og værdi. At have meget selvtillid kan vel derfor være et dække af et i virkeligheden lavt selvværd?

Hvorfor skriver jeg alt det her? Jeg vil ikke spille din tid. Hvis du syntes alt dette virker lidt forvirrende er det fordi alt dette bare er tanker, skrevet ned. Jeg er blogger noget af det vi gør er at skrive alt ned vi går og tænker. << Be yourself, everyone else is already taken >> En lidt cliche sætning, men den giver mening ikk?  Jeg tror at hvis du går efter det du vil have, måske lykkedes det ikke første gang, men hvis du vil det nok og bliver ved med at prøve, skal du nok lykkedes. Hvor galt kan det gå? Du kan tåle meget mere end du tror. Selv i de værste situationer. Fokuser på dig og dine nærmeste istedet for at fokuser negativt på andre! Du har jo ikke gået i deres sko, og du kan ikke se på et menneske hvad det har været igennem (det gælder især for os piger).

10653301_10206845890522747_2403136204009804639_n

6 kommentarer

 • Frederikke Juul

  <3 ❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma Louise

  <3 <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karsten

  Jeg kan VARMT anbefale den bog af Mia Törnblom der hedder “Selvværd nu!”. Den handler om hvorfor selvværd er så vigtigt. Den er også skrevet i et rigtig godt ikke-psykolog-agtigt sprog med masser af real world eksempler.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilia Nordholm

  <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Du er god til at skrive og rigtig pæn!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone Skjold

  Flot skrevet!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Todays outfit and a little shopping