Victoria Beckham for Vogue Polska

Dage med svimmelhed, træthed og smerter

Jeg må indrømme at lige fortiden er mit overskud ikke særlig stort. Nogle dage pretty much non-existing faktisk. Og det er svært for mig at acceptere, men jeg arbejder på at blive bedre til at acceptere, at jeg har nogle begrænsninger, som andre ikke har. Jeg kan have dage (perioder), hvor jeg går rundt og er svimmel, har smerter og er næsten konstant træt, både fysisk og psykisk. Mit energi niveau er bare i perioder (som nu) ikke særlig højt, og i de perioder skal jeg også passe på ikke at undervurdere det, for så er det, at det går galt. Men det med at acceptere ikke at have de samme kræfter og det samme overskud som mange andre har, er svært. Kigger jeg tilbage, er det helt sikkert noget, jeg er blevet bedre til, men der er stadig lang vej. Nogle af tingene kommer sig tildels af, at min vægt er et godt stykke under, hvad den gerne skulle være lige nu, og andre kommer sig af at sådan er nogle dage ”bare” ,når man har en kronisk sygdom. Dog er jeg kommet frem til nogle ting (huskeregler om man vil) for, hvad man kan gøre for at komme igennem de dage, der er præget af svimmelhed, træthed og smerter.

Svimmelhed

Accepter det: Det lyder så let, men det er så svært. Dog er det det vigtigste, du kan gøre. Accepter (og vær forberedt på) at på disse dage går det hele bare lidt langsommere, og du er nød til at sætte dig ned på diverse tidspunkter.

Gør din dag lettere: Prøv så vidt muligt at gøre din dag nemmere, for ellers bliver det bare være. Planlæg ikke at nå en masse, hvis du i virkeligheden ved, at en enkelt aftale er det du kan finde energi til.

Sæt dagens tempo efter svimmelheden: Det er en balance at sætte tempoet efter svimmelheden og have respekt for at det er vigtigt at lytte til din krop, men heller ikke lade den styre dig fuldstændig. Gør de ting du ellers ville have gjordt, men gå langsommere og sid mere ned.

Hav altid en flaske vand på dig. De her dage går jeg ikke nogle steder uden en flaske vand og hvis jeg alligevel glemmer det, køber jeg noget væske det første sted, jeg har muligheden.

Træthed

Igen acceptere, at det her er sådan du og din krop har det. Accepter det, men lad det ikke styre dig.

Planlæg hvil indimellem aktiviteter: Jeg føler mig nogle gange (..tit) som en gammel dame, og det kan være super svært at indrømme overfor dig selv, at du har brug for at hvile dig, for det har andre mennesker jo ikke, men det din krop har brug for er et hvil midt på dagen…. giv den det.

Hver ikke bange for, i sociale sammenhænge, at sige du er træt eller har brug for et hvil: Dette er noget jeg selv har rigtig svært ved og har kæmpet med i mange år, dog føler jeg, at jeg er blevet bedre. Men jeg er ærligt mester i at lade som om, at jeg er okay, når jeg ikke er det. Men det er super vigtigt at sige fra, og i de fleste tilfælde har folk god forståelse for situationen, og så får de med sikkerhed en bedre dig i retur.

Smerter

Lyt til din krop! Det er så vigtigt.Og kæmp ikke imod, men giv den istedet det, den har brug for, om det så er et hvil eller smertestillende.

Vær ikke bange for at bevæge dig ud alligevel. Lyt til din krop og tag den med ro, men lad igen ikke smerterne styre dig fuldstændig. Jeg har selv altid en lille pille æske med penodil i tasken til hvis nu smerterne kommer, når jeg er ude.

Acceptere (føler jeg har overbrugt det her ord i denne post, men ærligt, det er bare så vigtigt) at det tager tid at overvinde smerterne, og at du nogle gange må igennem en masse forsøg og prøve ting der ikke virker. Rom blev ikke bygget på en dag, og det kan (desværre) tage tid at finde frem til den rigtige behandling for lige netop dig.

3 kommentarer

  • Lindberg

    Hej.
    Må jeg spørge til om grunden til dine smerter? Har du en diagnose? (Jeg har ikke læst alle dine opslag igennem)
    Vi var indlagt sammen engang for mange år siden (5-6 år måske?)
    På Aarhus kommune hospital.
    😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jonathan

    You the best ❤️

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vanessa

    Det er så sandt, accept er det vigtigste men også det sværeste ✨🙌

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Victoria Beckham for Vogue Polska